به گزارش خبرگزاری مهر، در برنامه ای که با همکاری یونسکو، بنیاد لاهور و اپراتور موبایل پاکستان موبایلینک برای بالا بردن سطح سواد خواندن و نوشتن در زنان پاکستانی به اجرا درآمد، به تمامی سواد آموزان موبایلی داده شد تا از طریق آن بتوانند خواندن و نوشتن خود را تقویت کنند.
آنها هر روز یک پیام کوتاه به زبان اردو از طرف معلم خود دریافت کرده و ملزم بودند که در جواب پیامی بدون غلط املایی به عنوان جواب ارسال کنند از این طریق توانایی خواندن و نوشتن این زنان تقویت شده و در عین حال کار با موبایل انگیزه آنها برای یادگیری را افزایش میداد.
این طرح در ابتدا به طور آزمایشی در یک برنامه 5 ماهه و با حضور 250 زن پاکستانی آغاز به کار کرد اما به دلیل استقبال زیاد، مقامات پاکستانی و یونسکو تصمیم گرفتند تا به کمک همین روش 4 منطقه دیگر در پنجاب را تحت پوشش قرار داده و آمار سواد آموزی در پاکستان را تا سال 2015 به 86 درصد برسانند.
پس از اتمام این برنامه 5 ماهه، نمرات سوادآموزان در ابتدا و پایان دوره مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد که در ابتدای دوره 57 درصد از آنها نمرات پایین و 28 درصد هم نمرات عالی کسب کردند در حالیکه در پایان دوره نمرات افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کرد به طوریکه 60 درصد از سوادآموزان موفق به کسب نمره خوب و تنها 10 درصد نمره پایین گرفتند.
به گفته "وارن ملور" رئیس یونسکو در پاکستان، این فناوری مدرن به ما در بالا بردن سطح علمی زنان پاکستان و رسیدن آنها به تحصیلات دانشگاهی کمک زیادی میکند.
بر اساس گزارش یونسکو، به گفته رشید خان رئیس موبایلینک، توانایی خواندن و نوشتن و همچنین اعتماد به نفس تمامی زنانی که در طرح سوادآموزی یونسکو شرکت داشتند بطور چشمگیری افزایش داشته است.
نظر شما